IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Digg this topic · Save to del.icio.us · Slashdot It · Post to Technorati · Post to Furl · Submit to Reddit · Share on Facebook · Fark It · Googlize This Post · Add to ma.gnolia · Tag to Wink · Add to MyWeb · Add to Netscape
Reply to this topicStart new topic
Carti recomandate de Dr.Forex, read read and again read
SirShrek
post Sep 4 2007, 05:55 PM
Post #1

Group: Members
From: Bucharest
Member No.: 1,565
Trading since: 2007

Citind cartea "Bird Watching in Lion Country" care sincer m-a prins, am ajuns la partea cand am facut o pauza si m-am dus pe site-ul lui.
Acolo avid dupa lectura, am dat primul click la Trading Library unde am gasit astea:

Fooled by Randomness o Nassim Taleb
The Black Swan o Nassim Taleb
Reminiscences of a Stock Operator o Edwin Lefévre
Trading in the Zone o Mark Douglas
Technical Analysis and the Active Trader o Gary Norden

Le-am cautat pe net in format pdf. dar fara speranta, bine o cautare de vreo 40 de minute in miile de linkuri de acolo.... no comment...
Am o rugaminte are cineva cartile astea in format pdf. sa le puna pe net sa putem avea acces la ele, cine este interesat, eu unu sunt 04.gif?

Va multumesc,
Bogdan

--------------------
"Better out than In, that's what I always say!"
Go to the top of the page

+Quote Post
TheEconomist
post Sep 5 2007, 07:32 AM
Post #2

Group: Forex
From: Medgidia, Constanta, Romania
Member No.: 1,263

QUOTE(SirShrek @ Sep 4 2007, 05:55 PM) *
Citind cartea "Bird Watching in Lion Country" care sincer m-a prins, am ajuns la partea cand am facut o pauza si m-am dus pe site-ul lui.
Acolo avid dupa lectura, am dat primul click la Trading Library unde am gasit astea:

Le-am cautat pe net in format pdf. dar fara speranta, bine o cautare de vreo 40 de minute in miile de linkuri de acolo.... no comment...
Am o rugaminte are cineva cartile astea in format pdf. sa le puna pe net sa putem avea acces la ele, cine este interesat, eu unu sunt 04.gif?

Va multumesc,
Bogdan

Eu am pe undeva Reminiscences.... si doua de Alexander Elder (Trading for a living si Come into my trading room)
Intr-adevar, ce sa zic, Bird Watching da impresia ca stii totul cum ridici ochii din ea..

--------------------
MQL4 Level 70 Archmage

+Quote Post
luchian55
post Sep 5 2007, 02:13 PM
Post #3

From: bucuresti
Member No.: 1,373

QUOTE(SirShrek @ Sep 4 2007, 06:55 PM) *

Va multumesc,
Bogdan

pe serverul de ftp (ftp.vamist.com) sunt o parte din cartile pe care le cauti.....vb cu Stefan pt a avea acces.... exclamation.gif

+Quote Post
SirShrek
post Sep 5 2007, 05:50 PM
Post #4

Bird watching... inca u am terminat-o, o citesc usor nu ca o poveste ca sa vad esenta lucrurilor pe acolo, unele chiar le citesc de cateva ori 01.gif acum sunt la renumita parte 4, la care el facea mereu referire la ea asta se obtine facand ce scrie la 4, asta se intelege facand ce scrie la 4, asa am reusit sa fac banii facand ce scrie la 4.... Acum sunt curios ce scrie la 4 21.gif.

Probabil ca dupe ce termini cartea ai impresia ca esti un guru al traidingului, dar i need more pana o sa ajung sa zic ca sunt un guru, nu ma multumesc cu o carte si nici 150 de pipsi castigati pe demo pe gbp/jpy ieri....

Ce pot sa spun este ca am evoluat de la prima tranzactie facuta, cand citeam prin posturile forumului, de ex prima zi de traiding cand toata lumea pierdea si asa mai departe, cand toata lumea facea greseli etc...
Cand am facut primul meu cont demo adica acum aprox 2 luni,aveam in cont 50.000 in 2 zile ajunsesem la ceva de genu 80.000 binenteles jucam cu 8 loturi 21.gif stateam langa chart si ziceam hai cresti hai cresti acum cresti hai cresti si cand intram pe sell invers(aplicam metoda poate creste poate ajunge poate face.... etc).

Pot spune ca dupa ce am invatat cum sa analizez tehnic, cum sa ma uit dupa partea fundamentala, cum sa abordez o stire, un indicator, un trend... uitandu-ma la ce am facut atunci de am facut in 2 zile pe primul meu cont, a fost doar o pura nimereala neavand la baza nimic tehnic sau fundamental ci doar vb lu DU TOI ma urcasem pe sea si calaream trendu fara sa imi dau seama ce faceam... era minunata ocazie nestiind ce e aia.

Oricum ce pot spune este ca nu ajungi sa faci bani de azi pe maine, trebuie munca munca si iar munca, trebuie sa fi dedicat si in continuu informat and more...
O sa fac zilele astea un comentariu analizand ce am facut si cum am facut, dar acum ma trage partea aia 4 asa de tare ca nici sa manc nu am mancat pe ziua de azi si nici tigare nu am fumat de 4 ore... 01.gif

In sf am primit pe email de la Cosmin nu stiu care este Id-ul lui in forum, dar ii multumesc mult 2 carti din ce cautam eu, o sa le pun aici in cursul zilei de azi, in caz ca cineva doreste sa le citeasca.

O zi buna la toti, and later
Bogdan

--------------------

+Quote Post
phaeton
post Sep 5 2007, 08:10 PM
Post #5

Group: Forex
Member No.: 498

http://www.trading-naked.com/library/jesse_livermore.pdf

black swan nu cred ca se gaseste ca-i iesita anul asta.

fooled by randomness : 4x.chez.tiscali.fr/Taleb.zip

trading in the zone se gaseste usor ..

+Quote Post
SirShrek
post Sep 7 2007, 05:30 PM
Post #6

Citind cartea lu Dr. Forex de care nu pot spune ca am o parere extraordinara, ma asteptam la mai mult dar o sa comentez soon ca mai am putin.

Vroiam sa va intreb daca imi puteti recomanda niste carti care sa vb despre partea tehnica TA (tehnical analysis), vreau sa aflu mai multe informatii despre indicatori, trenduri si alte chestii legate de aceasta parte.

In carte am gasit un nume pe care el in recomanda ca fiind una din cele mai bune citite de el :

Cornelius Luca`s -Tehnical Analysis Applications in the Global Currency markets2nd Edition

A citit cineva cartea asta, sau are cineva cartea asta. E buna nu e buna?

Tx Bogdan

--------------------

+Quote Post
SirShrek
post Sep 14 2007, 04:07 PM
Post #7

Am terminat de citit cartea de ceva timp, dar am fost prins de Steve Nison si candleruile lui, dar m-am intors sa imi exprim si eu parerea.
Venim aici sa scriu my view of the book, am vazut ca 2 forumisti si-au dat cu parerea asupra lui Dirk du Toit 01.gif
Ce pot spune este ca si eu am aceeasi parere.
" Bird watching in lion country " este doar o reclama la strategia lui si la bussinesul lui... caritate.. daca vroia sa faca caritate punea cartea aia pe net ca pdf. si o tragea toata lumea, nu dadeai bani pe ea; 4x1 strategie tragea un site in care o explica de la 0 pan la 10, asta e caritate, cel putin asa vad eu cuvantul caritate....
Nu pot spune ca nu e interesanta, bine luata asa cuv cu cuv cred ca doar aprox. 35 de pagini din cele 200 si ceva de pagini cat are cartea, sunt interesante si iti imbogateste your view pt FOREX.
E buna de citit, iti explica leverage iti explica multe aspecte care nu le aflii sau nu le stii asa instant ( dar nu ff tehnic, mai plastic (literatura) asa "as a writter" ), dar in final este doar o pura reclama.
Nu pot spune ca imi place strategia 4x1 nu ma defineste, bine inca sunt pe demo, dar nu pot spune ca as face ce face el, poate mediana aia sa o folosec ( da la total altceva decat ce face el cu ea ) dar in rest nu pot spune ca este sau ca il consider un guru.

O alta chestie care mi-a placut este ca e ff important pt un incepator sa ai un mentor, o persoana care face treaba asta toata ziua si care e dispusa sa iti ofere informatii si sa te invete, este un lucru enorm de mare pentru cariera ta ca incepator.Este alta treaba sa iti zica cum sa tragi o linie de trend decat sa citesti 10 carti sa poti trage o linie intre doua puncte (bine nici chiar asa dar intelegi ideea).

In concluzie ce mi-a placut cel mai mult a fost treaba cu mentorul, ceva explicatii de risk management, mediana, si inca cateva lucruri marunte care mi le-am notat.
Este o carte care hmm merita citita, asa ca informatie de FOREX dar doar atat; nu guru nu he`s the best etc.... ma asteptam la mult mai mult din partea lui.

Acum sunt la candlestickuri de Steve Nison, si pot sa zic ca este scrisa tare tare misto si chiar ai ce invata din ce a scris el in cele 3 carti.

--------------------

+Quote Post
Ad Bot

Ads

Quote Post

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are browsing this forum (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

> Similar Topics

Topic Title Replies Topic Starter Views Last Action
No new  
57 Stefan 1,986 Yesterday, 02:50 PM
Last post by: tradelover
No New Posts  
12 greenrun 1,489 18th November 2008 - 08:13 PM
No New Posts  
0 RSS Bot 35 16th November 2008 - 06:19 PM
Last post by: RSS Bot
No New Posts  
1 panjimoko 99 13th November 2008 - 11:17 AM
Last post by: Stefan
No New Posts  
4 forexgreenland 144 11th November 2008 - 05:12 AM

Collapse

> Links to this thread

Page Date Hits
Discutii despre Forex pe vamist.com :: Feed-uri RSS din Romania 10th October 2007 - 04:20 PM 1

RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th November 2008 - 10:46 AM

Informatiile de pe vamist.com NU reprezinta recomandari de tranzactionare. Nu ne asumam niciun fel de raspundere pentru neplacerile ce pot aparea in urma folosirii acestor informatii.

Partners: Descopera lumea | Anunturi imobiliare video | E-learn.ro - Tutoriale in limba romana | Afaceri | Ziar financiar electronic | Magazine virtuale