EUR/USD |
![]() ![]() |
EUR/USD |
Mar 3 2007, 04:13 PM
|
|
|
Group: Members Posts: 255 Joined: 11-March 06 From: . Member No.: 768 |
Analiza mea pentru EUR/USD se rezuma la urmatoarele doua canale, unul ceva mai vechi si unul care abea se formeaza pe TF de 4H dar care pe un TF mai mic este deja conturat. Dupa cum se observa din imagine practic pretul a oscilat intre cele doua extremitati ale canalului si linia mediana. Pe moment pretul nu a trecut inca de linia mediana a "canalului" major. Daca va trece nu va face altceva decat sa urmeze cursul in sensul canalului mai mic si probabil ca-l vom vedea pretul undeva catre linia de jos a canalului mare.
Numai bine. This post has been edited by maslow: May 3 2008, 12:22 AM |
|
|
|
May 9 2007, 03:55 PM
|
|
|
Group: Members Posts: 7 Joined: 20-November 06 Member No.: 1,304 |
Am pus si eu un grafic pe care am notat evolutia EURUSD din perspectiva elliot waves. Daca numaratoarea mea este corecta actualul raliu e valul b al corectiei incepute dupa atingerea topului din 2004. Nu va lasati pacaliti de faptul ca a facut un top mai inalt. Din pacate pe termen scurt imaginea nu e atat de clara ca pe GBPUSD pentru a anticipa topul si momentul optim de vanzare.
Attached File(s)
|
|
|
|
Jun 5 2007, 02:36 PM
|
|
|
Group: Members Posts: 7 Joined: 20-November 06 Member No.: 1,304 |
Update la postarea anterioara.
Consolidarea aferenta valului 4 a fost un zig-zag dublu. Aceasta fiind incheiata urmeaza valul 5 (al valului c). Dinamica raliului inceput la 1.2483 indica un top la 1.3750. Dinamica raliului de la 1.2865 indica un top la 1.3785. Sper sa va fie utila aceasta postare mai bogata in cifre decat ce cea anterioara. |
|
|
|
Aug 1 2007, 11:46 AM
|
|
|
Group: Members Posts: 6 Joined: 1-August 07 From: Bucharest Member No.: 1,553 Trading since: 2005 |
Salut
Sunt nou aici Ce ziceti de un raliu spre 1.4000, se poate? Eu unul prevad un head&shoulder pe chartul lunar:P Umm? |
|
|
|
Aug 17 2007, 05:24 PM
|
|
|
Group: Forex Posts: 549 Joined: 20-March 07 From: Chicago, USA Member No.: 1,398 Trading since: 2006 |
am sa pun un grafic pentru e-u daily, cu niste explicatii succinte.
caderea s-a oprit in 0.786 fibonacci (se vede si pe weekly) si pare cel putin ca s-a oprit deocamdata aici. chiar si pe graficul h1, eu nu vad absolut nici un close sub acest nivel (1.3388 pe graficul meu), desi pretul a mers de 6 ori sub. price action (candlesticks adicatelea...): se vede un hammer (semnul rosu), dupa care e un candlestick bullish care ar fi confirmarea de reversal (ca s-o zic ca la carte, de fapt chestia asta semnifica cel putin ca pe moment caderea e-u s-a oprit...). si inca o chestie: o divergenta ascunsa pe rsi (vezi cele 2 trendlines rosii). care ar fi evolutia ulterioara: dupa cresterea brusca de azi, as zice ca pretul o s-o ia usor in jos, dupa care sunt sanse sa faca rebound pe niste nivele fibo: 1.3479, 1.3459 sau .3409 (aproximativ... trasati si voi un fibonacci...). si pe urma tot in sus. sigur ca exista si varianta ca downtrendul sa continue (dar ceva mai putin probabil decit uptrendul)... insa pentru asta e nevoie sa vedem intai 1.3388 depasit in jos (destul de multisor, as zice). si daca o ia in sus, urmatoarea statie posibila ar fi 1.3983; iar urmatoarea 1.4149. astea fiind zise, atasez graficul si va doresc un weekend placut!
Attached File(s)
|
|
|
|
Dec 23 2007, 04:56 PM
|
|
![]() Group: Forex Posts: 373 Joined: 22-December 07 From: Chisinau Member No.: 1,926 Trading since: 2002 |
[attachment=1543:d.gif]Asa vad eu lucrurile
-------------------- Aceste recomandări sunt doar viziunea mea asupra pieţei si nu este indemn spre anumite acţiuni. Va rog mult!!!! Riscurile le asumaţi singuri
Daca va interesează FOREX-ul in calitate de investitor adresaţi-va iordaki@gmail.com |
|
|
|
Dec 28 2007, 10:41 AM
|
|
|
Group: Members Posts: 365 Joined: 15-January 07 From: Bistrita Member No.: 1,335 Trading since: 2006 |
E buna parerea ta dar poti sa explici cum ai prevazut miscarea?Am vazut ca la stochastic ai folosit alti parametrii.In a 2-a poza stochasticul nu a dat semne de intoarcere, dar tu ai ai prevazut ca pretul va merge in directia up, ceea ce sa si intamplat.NU cred ca ai folosit doar ce ai pe grafic.Daca da inseamna ca ai nimerit-o
Insa la prima poza nu prea ai nimerit-o, dar ai prevazut impulsiva ,lucru ce conteaza cel mai mult.Am vazut ca prima sageata rosie ai pus-o pe nivelul 61.8, indicand o eventuala respingere.Si acum vine intrebarea:Are vre-un efect ratia 61.8 atunci cand pretul vine de jos in sus?Si cand zic asta ma refer la modul in care ai trasat fibonacci. Din cate stiu eu acea ratie ar avea efect doar cand pretul coboara, cu a facut in desenul tau, numai ca pretul s-a oprit la 76.4. |
|
|
|
Dec 29 2007, 01:53 AM
|
|
![]() Group: Forex Posts: 373 Joined: 22-December 07 From: Chisinau Member No.: 1,926 Trading since: 2002 |
Buna Marko.......Sa o iau de la început analiza mea e bazata pe sistemul valurilor lui Elliott, de acea stohasticul nu are o importanta in cea ce inseamna luarea de decizie ci in a filtra semnalele p-u a intra in cel mai aproape de reverse.....ce tine de stohastic modificat ....l-am testa mai mult timp asa imi convine mai mult .......e propria interpretare Ce tine cu "Nu prea am nimerit-o" doar nu e matematica e forex si eu cred ca se permite o eroare oarecare mai ales ca targetul meu e 1.6 si mai mult ........si eroare de 50 de pipsuri eu cred ca nu e semnificativa...Ce tine de 61.8(Fibo) e doar un punct de rezitenta care a fost si daca din nou sa fac o referinta la Elliott a fost valu 4 ....acolo ar trebui să facem un mic repaus .....dar nu e !neapărat! Important este sa nimeresti in impuls si sa-l tii cea ce practic s-a intamplat. Eu sunt nou aici .... si dacă i-mi permite ti o să-mi expun părerile si p-u vietor ![]() In desenele de mai jos am indicat perspectiva p-u vietorul cel mai aprpiat
Attached File(s)
-------------------- Aceste recomandări sunt doar viziunea mea asupra pieţei si nu este indemn spre anumite acţiuni. Va rog mult!!!! Riscurile le asumaţi singuri
Daca va interesează FOREX-ul in calitate de investitor adresaţi-va iordaki@gmail.com |
|
|
|
Dec 29 2007, 10:10 AM
|
|
|
Group: Members Posts: 365 Joined: 15-January 07 From: Bistrita Member No.: 1,335 Trading since: 2006 |
Binenteles ca nu poti interpreta exact mersul pretului!Si de asemenea poti posta in continuare, nu trebuie sa ceri permisiunea numanui.
Eram curios de analiza ta deoarece pe acelasi principiu tranzactionez si eu.Intru pe impulsive si ma straduiesc sa ma abtin sa tranzactionez corectivele, deoarece de cele mai multe ori ma duce la SL. Am putea incepe pe acest thread o analiza mai serioasa, incercand sa gasim cele mai bune oportunitati de intrare.Ce zici? |
|
|
|
Jan 4 2008, 12:40 AM
|
|
De la fosta mişcare am aşteptat ceva puţin o corecţie mai adânca ......nu am ajuns pala target 25 de pipsuri
Cum vad euro in amatoarele câteva zile: a timpul de ceva corecţie (vezi in imagine) Succese in trading tuturor
Attached File(s)
|
|
|
Jan 4 2008, 11:28 AM
|
|
|
Group: Members Posts: 247 Joined: 4-January 06 From: Aiud Member No.: 608 |
E deja la 1.4717.....23,6 fibo nu-i departe.
|
|
|
|
Jan 4 2008, 11:34 AM
|
|
E deja la 1.4717.....23,6 fibo nu-i departe. Corecţia va fi minim 50%FIBO eu as prefera nivelul de 61.8% FIBO -------------------- Aceste recomandări sunt doar viziunea mea asupra pieţei si nu este indemn spre anumite acţiuni. Va rog mult!!!! Riscurile le asumaţi singuri
|
|
|
Jan 4 2008, 01:29 PM
|
|
|
De acord cu tine ca va pleca in jos, dar daca ne uitam pe Daily, vedem ca tocmai s-a terminat o corectiva,si incepe o impulsiva in jos.(se vede ratia fibo .707)
Iar daca pe daily a inceput o noua impulsiva, pe H4 ar trebui sa fie tot o impulsiva in jos.Putem merge pe TF-uri mai mari.de exemplu pe Weekly:se vede ca a inceput o noua unda in jos(fie corectiva, fie impulsiva...nu ne intereseaza).Ne intereseaza faptul ca pe Daily vor trebui sa fie impulsivele in jos, iar corectivele in sus.
Attached File(s)
|
|
|
|
Jan 4 2008, 03:15 PM
|
|
De acord cu tine ca va pleca in jos, dar daca ne uitam pe Daily, vedem ca tocmai s-a terminat o corectiva,si incepe o impulsiva in jos.(se vede ratia fibo .707) Iar daca pe daily a inceput o noua impulsiva, pe H4 ar trebui sa fie tot o impulsiva in jos.Putem merge pe TF-uri mai mari.de exemplu pe Weekly:se vede ca a inceput o noua unda in jos(fie corectiva, fie impulsiva...nu ne intereseaza).Ne intereseaza faptul ca pe Daily vor trebui sa fie impulsivele in jos, iar corectivele in sus. Hello Marko, Scuza dar categoric nu sunt deacord cu tine....a început un impuls in sus si respectiv in jos v-or fi corectii. -------------------- Aceste recomandări sunt doar viziunea mea asupra pieţei si nu este indemn spre anumite acţiuni. Va rog mult!!!! Riscurile le asumaţi singuri
|
|
|
Jan 4 2008, 04:00 PM
|
|
|
Ai dreptate. Pretul a urcat.Am crezut ca pe daily s-a produs un retracement.Am luat in seama acea retie fibo, fara sa mai caut alte elemente pentru retr.Greseala mea.
|
|
|
|
Jan 4 2008, 05:53 PM
|
|
Ai dreptate. Pretul a urcat.Am crezut ca pe daily s-a produs un retracement.Am luat in seama acea retie fibo, fara sa mai caut alte elemente pentru retr.Greseala mea. Capul sus Marco....munca si din nou munca Uite acum preţul se va corecta puţin si mai departe in sus ... La primăvara cred ca v-om ajunge 1.6 -1.7 Succese!!! -------------------- Aceste recomandări sunt doar viziunea mea asupra pieţei si nu este indemn spre anumite acţiuni. Va rog mult!!!! Riscurile le asumaţi singuri
|
|
|
Jan 5 2008, 10:46 AM
|
|
|
Group: Forex Posts: 549 Joined: 20-March 07 From: Chicago, USA Member No.: 1,398 Trading since: 2006 |
nu urmaresc in mod curent e-u, dar vreau sa intervin ca sa precizez ceva important. din posturile pe care le faci, nu cred ca ai inteles cum se aplica practic treaba cu impulsurile si corectiile, asa ca am sa explic din nou.
sa luam de exemplu ce se intimpla pe h4 si pe daily: 1. primul lucru de facut este sa identificam directia undei pe DAILY, de unde a inceput si eventual unde s-ar putea termina. uita-te pe graficul daily, am pus 2 linii galbene verticale unde sunt capetele de unda. problema este ca in timp real NU AI CUM SA STII EXACT MOMENTUL CIND SE TERMINA O UNDA SI INCEPE URMATOAREA, insa poti sa intri in tranzactie cind pretul trece dincolo de linia de trend a undei (bineinteles ca asociezi chestia asta si cu o divergenta CLASICA pe cci - asta n-am mai trasat-o). pe exemplul meu, vezi linia de trend rosie. deasupra ei SIGUR VORBIM DE ALTA UNDA PE DAILY. acum sa repet concluzia: unde a inceput unda daily actuala? la 1.4310, dar la momentul ala NU AM STIUT LUCRUL ASTA. unde am intrat in tranzactia long pe e-u? deasupra lui 1.4572 (vezi linia orizontala rosie), pentru ca acolo a fost sparta linia de trend a undei precedente pe daily (a fost si o divergenta bullish clasica pe CCI la nivelul lui 1.4310). unde se poate termina? probabil deasupra lui 1.4967... 2. al doilea lucru pe care il facem este sa schimbam pe timeframe-ul inferior: H4. sa vedem ce se intimpla in interiorul undei daily care a inceput la 1.4310; am lasat linia de trend de pe daily (rosu) pentru o imagine de ansamblu mai buna. in plus, am trasat si linia de trend a undei curente H4 - vezi linia albastra. in momentul in care ea va fi depasita in jos, vorbim de o CORECTIE LA DAILY, sau o noua unda H4, care ar trebui sa se termine DEASUPRA lui 1.4310 pe un nivel fibo relevant... asta se calculeaza dupa ce e depasita linia de trend albastra. acest scenariu se anuleaza daca pretul scade sub 1.4310. Ai dreptate. Pretul a urcat.Am crezut ca pe daily s-a produs un retracement.Am luat in seama acea retie fibo, fara sa mai caut alte elemente pentru retr.Greseala mea.
Attached File(s)
|
|
|
|
Jan 5 2008, 11:03 AM
|
|
|
acum hai sa vedem si un scenariu posibil (as indrazni sa zic, cel mai probabil). am sa ma refer la graficul h4.
sa presupunem ca linia de trend albastra este sparta luni, ceea ce inseamna ca urmeaza o corectie la daily (sau o noua unda h4 in jos). pun fibo pe maxim si minim (vezi pe grafic) si pe urma astept ca pretul sa mearga in jos in timp ce urmaresc ce face la 38.2, 50, 61.8, 70.7, 78.6... pe unul din aceste nivele ar trebui sa se intoarca (pentru asta urmaresti o divergenta CLASICA pe cci, impreuna cu o trecere peste linia de trend a undei h4 descendente) si sa inceapa o noua H4 in sus. exemplu: unda h4 in jos pina la 61.8 fibo, urmata de o noua unda h4 in sus deasupra lui 1.4824... vezi sagetile. din nou precizez ca acest scenariu e valabil daca pretul NU TRECE in jos de 1.4310.
Attached File(s)
|
|
|
|
Jan 6 2008, 04:31 PM
|
|
|
Din cate vad eu pe Daily s-au cam terminat undele.Insa nu stim daca s-a finalizat unda 5.Parerea mea e ca va fi o corectie la extensia din unda 5 (sper sa intelegeti ce vreau sa zic).Si tin sa cred cu tarie ca nu s-a finalizat unda 5, deoarece nu avem nici pattern de reversal, nici divergenta.
PS:iordaki...In timp ce postezi analize nu vrei sa mai enunti cate o regula sau vre-un pattern pentru EW?
Attached File(s)
|
|
|
|
Jan 6 2008, 05:25 PM
|
|
[quote name='MarcoTrader2007' date='Jan 6 2008, 04:31 PM' post='5608']
Din cate vad eu pe Daily s-au cam terminat undele.Insa nu stim daca s-a finalizat unda 5.Parerea mea e ca va fi o corectie la extensia din unda 5 (sper sa intelegeti ce vreau sa zic).Si tin sa cred cu tarie ca nu s-a finalizat unda 5, deoarece nu avem nici pattern de reversal, nici divergenta. Marko eu cred ca s-a finisat doar primul val din 5
Attached File(s)
|
|
|
| Ad Bot |
|
![]() Ads |
|
|
|
|