IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  Digg this topic · Save to del.icio.us · Slashdot It · Post to Technorati · Post to Furl · Submit to Reddit · Share on Facebook · Fark It · Googlize This Post · Add to ma.gnolia · Tag to Wink · Add to MyWeb · Add to Netscape
Reply to this topicStart new topic
Carti esentiale pentru educatia unui trader
vladv
post Feb 20 2007, 12:22 PM
Post #1

Group: Members
From: Aiud
Member No.: 608

Dirk duToit - Bird watching in lion country

Mark Douglas - Trading in the Zone

Mark Douglas - The Disciplined Trader

Van Tharp - Trade your way to financial freedom

Van Tharp - Disciplined Trading

Van Tharp - The ten tasks of top trading

Jack Schwager - The New Market Wizards

Martin Pring - Investment Psychology explained

Rasche / Connors - Street Smart

Ryan Jones - Money Management

Dr Alexander Elder - Trading for a Living

Joe Ross - Trading Manual

Dr Alexander Elder - Come into my Trading Room

Larry Williams - Long-term Secrets to Short-term trading

Nassim Nicholas Taleb - Fooled by Randomness: The hidden role of chance in the markets and in life

Eckhart Tolle - The Power of Now

Napoleon Hill - Law of Success in 16 lessons

Aceste carti le consider ESENTIALE pentru o buna educatie in domeniu,daca cineva mai poate adauga la aceasta lista este binevenit!Si ar fii FOARTE BINE daca am putea sa le punem pe vreun FTP,undeva sa poata toata lumea sa descarce si ca le citeasca cool.gif.
Go to the top of the page

+Quote Post
phaeton
post Feb 20 2007, 09:36 PM
Post #2

Group: Forex
Member No.: 498

QUOTE(vladv)
Dirk duToit - Bird watching in lion country

Mark Douglas - Trading in the Zone

Mark Douglas - The Disciplined Trader

Van Tharp - Trade your way to financial freedom

Van Tharp - Disciplined Trading

Van Tharp - The ten tasks of top trading

Jack Schwager - The New Market Wizards

Martin Pring - Investment Psychology explained

Rasche / Connors - Street Smart

Ryan Jones - Money Management

Dr Alexander Elder - Trading for a Living

Joe Ross - Trading Manual

Dr Alexander Elder - Come into my Trading Room

Larry Williams - Long-term Secrets to Short-term trading

Nassim Nicholas Taleb - Fooled by Randomness: The hidden role of chance in the markets and in life

Eckhart Tolle - The Power of Now

Napoleon Hill - Law of Success in 16 lessons

Aceste carti le consider ESENTIALE pentru o buna educatie in domeniu,daca cineva mai poate adauga la aceasta lista este binevenit!Si ar fii FOARTE BINE daca am putea sa le punem pe vreun FTP,undeva sa poata toata lumea sa descarce si ca le citeasca cool.gif.

le-ai citit pe toate ?
seamana mult cu recomandarile de pe cnotta.com 01.gif
mai ales ultimele 3, sunt mai putin ..'raspandite' printre preferintele traderilor...

+Quote Post
vladv
post Feb 21 2007, 08:07 AM
Post #3

Am citit doar 3-4 din tot ce e acolo momentan sad.gif,intr-adevar ceea ce scria pe acea pagina mi s-a parut foarte instructiv,asa ca am zis sa discutam aici despre cartile must have pentru un trading de succes!

+Quote Post
mihailupu
post May 2 2007, 05:57 PM
Post #4

Group: Banned
Member No.: 1,146

O singura carte, atat. In afara de asta, foarte multa munca
si foarte multe ore in fatza graficelor.

Mastering Elliott Waves - Glenn Neely

Mihai Lupu
http://www.elliottwave.ro

+Quote Post
forexman
post May 8 2007, 12:59 PM
Post #5

Member No.: 1,380

Din cite am auzit eu pe net pe alte forumuri,teoria lui Elliott NU se aplica prea usor la piata forex,fiindca este prea volatila si imprevizibila pe termene scurte,in schimb cred ca ar fii interesant de folosit pe trenduri cu termene mai lungi,de la daily in sus........

+Quote Post
gubyiq
post Feb 20 2008, 04:10 PM
Post #6

From: Romania
Member No.: 2,039
Trading since: 2007

Eu as spune ca toate cele 3 carti din seria Market Wizards sunt esentiale..ar trebui citite de minim 5 ori fiecare 01.gif Cine le citeste si le intelege inainte de a-si deschide un cont live va fi deja inainte la 85% din cei 90% care pierd in forex si in trading in general.
As mai recomanda "When Genius failed" de Roger Lowenstein, in care e descrisa cresterea si prabusirea fondului LTCM. Ar trebui sa sune ca un avertisment pentru cei care sunt orbiti de diferite sisteme/calcule matematice si uita ca piata e compusa din oameni si nu concepte abstracte.

--------------------
The worst thing I can be is the same as everybody else. I hate that.

+Quote Post
Luca
post Feb 20 2008, 05:34 PM
Post #7

From: Timisoara
Member No.: 2,040
Trading since: 2003

Esentiale in plus fata de propunerile lui vladv (care sint foarte bune):

Steven B. Achelis - Technical Analysis from A to Z
Mark McRae - Trading for Beginners
Mark McRae - Introduction to Forex
Steve Nison - The Japanese Candlestick Charting Techniques

si cream of the cream:
John J. Murphy - Technical Analysis of the Financial Markets
Alan S. Farley - The Master Swing Trader

iar pentru cine intreaba, da le-am citit pe toate 01.gif

pentru alte titluri pe care le recomand cititi articolul acesta

--------------------

+Quote Post
tradelover
post Feb 21 2008, 04:48 AM
Post #8

Group: Moderators
From: ChiangMai Thailand
Member No.: 1,272

QUOTE(Luca @ Feb 20 2008, 10:34 PM) *

Sunt abonat la Mark McRae, primesc zilnic fituica lui gratuita (sau uneori la cateva zile distanta). Uneori zice atat de multe stupizenii in ea, incat nu m-am obosit sa ii citesc cartile. Si uneori incearca sa imi vanda diverse chestii "noi". Am anulat subscriptia de cateva ori, dar ei se chinuie incontinuare sa imi inunde casuta postala... Nu afirm ca cartile nu ar fi bune, ca nu stiu. Presupun doar, ca ele contin lucruri "for beginners" asa cum le zic si titlurile, care lucruri le gasiti peste tot pe web. As fi tentat sa afirm (sa ma scuze cei care stiu despre ce e vorba in carti daca fac o asumptie idioata!) ca de fapt tipul da niste copy-paste-uri de pe site-uri ca babypips or else, si gata cartea...

Incontestabil, cea mai buna "bucata" citita de mine vreodata legata de forex, ramane prima parte a cartii lui Elder, "Trading for a Living" (primele doua capitole). Am zis "bucata" si nu "carte" pentru ca acolo unde incepe sa vorbeasca despre sistemul lui ala genial cu trei ecrane, Elder cade si el in mediocru, ca ABSOLUT TOŢI ceilalti autori care descriu sisteme "la cheie". Dar prima parte, aia legata de psihologia traderului si a tradingului in general, e geniala. Numai cei care au trecut efectiv prin asa ceva pot sa inteleaga. Eu am fost unul dintre cei care am "batut" fundul gropii, din punct de vedere "spiritual".

Nu am citit tot din lista, dar am "frunzarit" mai bine de jumatate din cartile alea (asta inseamna orice, de la o simpla rasfoiala, cu o eventuala lecturare completa a anumitor pasaje si capitole, pana la o citire aproape completa a cartii, dar fara vreo revenire asupra ei). Multumesc atat lui Ener care mi-a pus cartile astea (si altele) la dispozitie pe serverul lui de FTP, precum si celor cale le-au uploadat acolo la vremea respectiva.

--------------------
There are no shortcuts in forex. You didn't learn to walk without first learning how to crawl.

+Quote Post
Luca
post Feb 21 2008, 10:23 AM
Post #9

From: Timisoara
Member No.: 2,040
Trading since: 2003

QUOTE(tradelover @ Feb 21 2008, 04:48 AM) *
QUOTE(Luca @ Feb 20 2008, 10:34 PM) *

Sunt abonat la Mark McRae, primesc zilnic fituica lui gratuita (sau uneori la cateva zile distanta). Uneori zice atat de multe stupizenii in ea, incat nu m-am obosit sa ii citesc cartile. Si uneori incearca sa imi vanda diverse chestii "noi". Am anulat subscriptia de cateva ori, dar ei se chinuie incontinuare sa imi inunde casuta postala... Nu afirm ca cartile nu ar fi bune, ca nu stiu. Presupun doar, ca ele contin lucruri "for beginners" asa cum le zic si titlurile, care lucruri le gasiti peste tot pe web. As fi tentat sa afirm (sa ma scuze cei care stiu despre ce e vorba in carti daca fac o asumptie idioata!) ca de fapt tipul da niste copy-paste-uri de pe site-uri ca babypips or else, si gata cartea...

carti pentru beginners sint o groaza. McRae nu e genial, atita doar ca a ales combinatia potrivita de informatie, iti spune cit ai nevoie dar nu bate apa in piua cu chestii care nu iti folosesc (cu mici exceptii 01.gif )
cartile lui nu le gasesti separat, sint ebook-uri gratuite (nimic nu e gratuit!) ce apar pe linga metodele pe care le vinde. care, daca ar fi sa spun vreo doua vorbe despre ele, sint de bun simt.

sigur, McRae are un newsletter gratuit unde baga chestii pentru incepatori, da e doar un instrument de marketing, acolo promoveaza metodele altora (reclama pe bani, evident, fiecare trebuie sa traiasca). ce pot sa spun e ca tine stacheta sus, adica promoveaza chestii bune, am cumparat si eu metode recomandate de el (pe alese, evident), din una chiar am "furat" ceva care am folosit la metoda mea de forex (cu care tranzactionez acum)

--------------------

+Quote Post
wess
post Mar 7 2008, 02:26 PM
Post #10

Member No.: 1,397

Salut,

Jack Schwager - Technical Analysis - am gasit doar versiunea in rusa

si

Charles Lebeau - Technical Traders Guide to Computer Analysis of the Futures Markets

Daca le are cineva va rog sa le postati pe undeva.

Multumesc,
wess

+Quote Post
gubyiq
post Mar 12 2008, 07:27 PM
Post #11

From: Romania
Member No.: 2,039

Din invataturile unuia din cei mai mari speculatori, Jesse Livermore. Inlocuiti 01 cu 02, 03...pana la 08, sunt 8 parti in total. aici

--------------------
The worst thing I can be is the same as everybody else. I hate that.

+Quote Post
tradelover
post Mar 13 2008, 08:11 AM
Post #12

Group: Moderators
From: ChiangMai Thailand
Member No.: 1,272

QUOTE(gubyiq @ Mar 13 2008, 12:27 AM) *
Din invataturile unuia din cei mai mari speculatori, Jesse Livermore. Inlocuiti 01 cu 02, 03...pana la 08, sunt 8 parti in total. aici

Interesant hihi
Incercati Elder, e mult mai util. Livermore a fost un gambler, care pana la urma s-a sinucis. Dar partea asta mi-a placut cel mai tare:

"On March 28, 1933, Livermore married the 38 year old Harriet Metz Noble in Geneva, Illinois; there was no honeymoon. It was Harriet's fifth marriage, and all four of her previous husbands had committed suicide." Oare exista "devil women" cum e prin filme? hihi... Eu as vrea sa dau de una, cu care sa imi incerc puterile...

later edit: well, am mai citit pe ici pe colo intre timp, si incep sa imi schimb parerea: spre deosebire de Gann, care nu a lasat nimic dupa moartea lui (asta relativ la discutiile in contradictoriu despre Gann, avute pe aici in trecut) macar Livermore a lasat in urma lui 5 milioane de dolari, o mare bila alba din partea mea, chiar daca a pierdut aproape 100 de milioane din ce castigase anterior...

This post has been edited by tradelover: Mar 13 2008, 08:30 AM

--------------------
There are no shortcuts in forex. You didn't learn to walk without first learning how to crawl.

+Quote Post
ener
post Mar 13 2008, 11:12 AM
Post #13

From: bucharest
Member No.: 762

una dintre cele mai bune carti citite de mine pana acum:

Enhancing Trader Performance- Proven Strategies from the Cutting Edge of Trading Psychology
BRETT N. STEENBARGER

pentru cine nu a auzit despre autor nimic:
- blog
- are si un interviu in seria Market Wizards

--------------------
putting on a winning trade requires absolutely no skill

Stage Two Trader - Conscious Incompetence

+Quote Post
phaeton
post Mar 13 2008, 12:19 PM
Post #14

Member No.: 498

QUOTE(ener @ Mar 13 2008, 11:12 AM) *
una dintre cele mai bune carti citite de mine pana acum:

Enhancing Trader Performance- Proven Strategies from the Cutting Edge of Trading Psychology
BRETT N. STEENBARGER

pentru cine nu a auzit despre autor nimic:
- blog
- are si un interviu in seria Market Wizards

este intr-adevar. multa metoda in ea, desi te cam pierde pe drum uneori cu parantezele.

+Quote Post
vladv
post Mar 13 2008, 12:26 PM
Post #15

Merci mult pentru ultimele 2 sugestii.

+Quote Post
betea.sorin
post Mar 29 2008, 07:52 PM
Post #16

Member No.: 2,192

Salut 01.gif

3 carti care nu cred ca au fost adaugate in listele de mai sus:
Trading Chaos 1st and 2nd edition
New Trading Dimensions
de Bill Williams toate 3
Mie miau placut intro mare parte si le recomand tuturor

Bye

+Quote Post
Marfatia
post May 6 2008, 04:24 AM
Post #17

Member No.: 1,702
Trading since: 2006

Mastering the trade, John F. Carter

+Quote Post
ady1990
post May 21 2008, 02:21 PM
Post #18

From: Viseu de Sus MM
Member No.: 1,721

Aproximativ 90% din aceste carti nu sunt pentru forex cine le-a scris le-a folosit in stock sau altceva decat forex. are cineva ceva carti in romana despre elliot wawe? ca in e-bookul lui Gleen Nelly nu prea am inteles mare lucru ... poate in romana inteleg. tnx

--------------------
"Orice prost poate sti...scopul e sa intelegi"

+Quote Post
Traian_S
post May 26 2008, 07:14 PM
Post #19

From: Bucuresti
Member No.: 2,329
Trading since: 2004

Trebuie sa recunosc ca sunt un avid cititor de carti despre bursa. Este perfect adevarat ca NIMENI nu poate citi nici macar 10% din cate carti au aparut despre bursa in general si nu neaparat despre FOREX si ar parea ilogic sa se procedeze in aceasta maniera.

Acum cativa ani un bun prieten, mare admirator al lui W D Gann, imi spunea despre cartea X a acestuia ca poate fi considerata BIBLIA pietei de capital. La o prima apreciere pentru un trader mai putin avizat asa ar parea lucrurile, insa sa nu uitam ca asa cum sunt sistemele de investitii diferite de la un investitor la altul, asa sunt si parerile despre ce este mai bun pentru cineva doritor sa cunoasca cat mai multe. Sistemele de referinta si asteptarile difera foarte mult.

Si atunci ne punem legitima intrebare, noi cei care inca nu cunoastem cu ce se hraneste la modul real un fond minim de cunostinte despre bursa sau piata x ori y pentru a spune ca avem bazele teoretice cu care putem incepe sa ne confruntam direct in piata si a estima astfel puterea acestor cunostinte si modul in care am reusit sa interpretam bursa fie si la modul DEMO/paper trading ... oare am citit ce trebuia, nu am pierdut timpul cu alte carti mai putin folositoare?. Nu cumva sunt deja niste carti consacrate care ar constitui abecedarul acestui domeniu.?

Fara a divaga prea mult, voi veni repede cu concluzia. NIMENI nu detine un asemenea set de carti valabile unui asemenea scop, nu neaparat sa le fi citit ci doar rasfoit asa din curiozitate, iar parerile sunt intotdeauna in concordanta cu multe criterii strict personale, de foarte multe ori subiective si conjuncturale.

Si eu as putea sa va recomand unele carti insa necunoscand exact scopul fiecaruia si mai ales factorii, inclusiv psihologici, care pot determina o anume traiectorie pentru atingerea acestei tinte (nu mai vorbesc de orizontul targetului propus) nu-mi ramane decat sa va indic o sursa de analiza pentru aflarea acestui adevar, mai mult personal si care sper sa lamureasca marea intrebare :

"Ce carti trebuie sa cunosc, dar sa le si aprofundez, inclusiv in paper trading, pentru a avea un minim necesar de incredere pentru a incepe apoi sa intru in piata reala unde sunt adevaratii traderi, cei cu multa experienta si profesionisti adevarati si treptat sa devin ca acestia ?"

Asa ca un exemplu este prezentat chiar AICI de unul dintre cei care au reusit si care povestesc cum au procedat. Toti au inceput de jos, insa succesul vine, precum veti vedea, dupa multa munca si autoeducatie liber acceptata. Nu stiu daca aceasta carte a fost prezentata anterior insa eu am citit-o de mai multe ori, chiar daca este usor de citit si digerat. Sunt multe repere prezentate care te pot clarifica cu pozitia ta fata de acest domeniu. Bursa, indiferent care este piata de tranzactionare, include mult mai multe elemente decat ne putem noi inchipui inainte de a incepe s-o cunoastem. Cu cat mai mult timp ii afectam cu atat vom reusi mai repede si mai bine.

Sa ne gandim putin la urmatoarea stire "Femeile casnice din Japonia au castigat 3,4 milioane dolari pe piata FX" , iar aceasta nu inseamna neaparat o anume educatie/pregatire.

Fiind la inceputul studiului SERIOS despre FOREX mi-am propus ca zilnic, cel putin 1 ora sa-mi dedic din timpul liber acestui studiu combinat obligatoriu si in paralel cu paper trading. Este un exemplu si voi incerca sa-l respect. Disciplina in trading este prima MARE lectie care trebuie inteleasa si educata foarte riguros, de oricine indiferent de nivelul de cunoastere. Chiar daca tranz de 4 ani pe bursa din Romania, inca mai am multe de invatat la acest capitol si sunt convins ca marea incercare va fi in piata FX.

As spune ca inainte de a incepe o afacere serioasa trebuie sa cunoastem ce elemente definitorii trebuie sa ni le formam pentru a ramane activi cat mai mult timp in piata, aceasta fiind o alta conditie de baza pentru a castiga. Urmarind cum au reusit unii asa vom reusi si noi.

Voi mai da un exemplu ... acum cativa ani doi profesori care predau pietele de capital au facut un test public fata de studentii lor ca aplicand metodele/tehicile si strategiile cunoscute de ei vor castiga bani destul de multi. Sunt convins ca multi ati anticipat rezultatul testului care a tinut 6 luni. Ei au fost LOSERI. De ce ? Au uitat un exemplu esential care constituie baza succesului. Dominarea starilor emotionale, iar acest lucru nu se citeste din carti ci se invata in timp, din greseli (bine ar fi nu personale) si uneori dureaza 1-2 ani sau mai multi sau deloc. Piata este ca o sita ... filtreaza ce este bun si ramane deasupra iar ce este brut, necizelat, neformat il arunca in exterior ca pe o masea cariata.

Scuze pentru materialul lung dar asa sunt eu, ma exprim mai mult.

This post has been edited by Traian_S: May 26 2008, 07:44 PM

+Quote Post
vladv
post May 27 2008, 10:16 AM
Post #20

Este intr-adevar o carte de citit si am descarcat-o de curind,alaturi de alte citeva pentru ca prezinta chiar evolutia concreta a unui investitor in piata de capital si nu doar teorii seci sau psihologie de piata,care de altfel sunt foarte importante si ele,dar eu cred ca puterea exemplului personal face mult in a te ajuta sa evoluezi in directia dorita,adica profit stabil pe termen lung.

This post has been edited by vladv: May 27 2008, 10:18 AM

+Quote Post
Ad Bot

Ads

Quote Post

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are browsing this forum (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members: