IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating

Options
Options
Personal Statement
andrei_lint doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
andrei_lint
Age Unknown
Male
Bucuresti
Birthday Unknown
Interests
No Information
Other Information
Trading since: 2006
Statistics
Profile Views: 418*
Last Seen: Yesterday, 09:53 PM
Local Time: Nov 20 2008, 12:50 PM
68 posts (0 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
Contact Private
* Profile views updated each hour

andrei_lint

Members

Topics
Comments
Friends
My Content
27 Oct 2008
Pentru ca sunt un lenes, as vrea sa intreb pe forum inainte de a ma apuca sa testez singur, poate ati facut acelasi lucru...
Ati reusit sa vedeti ce probabilitate e sa fie respectat un pattern de hammer sau fractal? Stiu ca in principiu la hammer e 85% dar chiar v-a iesit asa?
Si acum inca o problemuta: care sunt sansele pe un TF mic, adica M1.

Explicatia pentru "pretentia" mea e urmatoarea: vreau sa incerc sa fac piramidare in baza 2 pe tranzactii. Poate mai bine imi beau banii dar sunt curios.
Vreau sa fac lucrurile mai "cerebral", deci intai trebue aflat probabilitatea a oricare dintre hammer/fractal sau ce vreti voi dar pe un TF cat mai mic. Pe urma fac un programel (nu mql) care face 1 trilion de trilioane de teste si vede pentru probabilitatea aia de cate ori a mers prost la rand. Presupun ca ala e un adevar inviolabil. Problema la 50% sanse de castig e ca poti pierde de 18 ori la rand daca faci 10000 la puterea 100 la tranzactii.
Tocmai am demonstrat (cel putin matematic) ca daca ai 250.000$ (aproximativ 2^0+2^1+2^2......+2^17, primul SL e 1$) si de la 49, ceva % (50%-spread) ajungi la fix 50% nu poti pierde vreodata smile.gif Din pacate nu-i am...

Deci ideea e sa am o probabilitate prin care sa nu pierd toti banii. La 80% sansa de castig cel mai lung sir de pierderi e 9. Ori asta inseamna ca la 1000$ si primul trade de 1$ nu poti pierde. Atentie, ma refer pur si simplu la numere aleatoare nu la vreo cotatie concreta.

Asadar, revin la intrebarea initiala. Are cineva date concrete?

PS: Oare ar trebui sa ma apuc sa citesc romane politiste si sa las piramidarile?
30 Jun 2008
Ok, suparat intrucatva ca tot ce am reusit in 4 luni e sa fac o strategie care iese pe 0, m-am gandit sa imbin orice idee care-mi trece prin minte si sa o testez. Ar trebui sa iasa ca preselectiile pe la televizor pentru ca nu pot testa toate strategiile posibile pe toate intervalele posibile de cand exista un history pentru fiecare pereche. Acum scriu doar bazele la ce am de gand sa fac si va rog sa contribuiti cu idei sau cu critici... Nu pot sa ma apuc acum riguros de treaba, dar in vreo luna ar trebui sa fiu gata sa incep. Pana atunci, uitati ce vreau sa fac:

Voi lua tot ce-mi trece prin minte (sau va trece voua prin minte, vreau cat mai multe) si le voi testa (backtesting - toata nebunia se va desfasura asa) pe EUR/USD 1H de la 1 ianuarie 2007 la 1 ianuarie 2008. Nu am nici un motiv pentru care am ales intervalul asta. Vor trece mai departe primele 5 strategii cele mai bune.

Apoi voi selecta alte 5 perechi (nu stiu care, ramane de vazut) pe acelasi TF 1H, ramanand de vazut in ce perioade (in principiu diferite de la o pereche la alta). Durata tot de un an. De data asta, trec mai departe primele 2 strategii cu cele mai bune rezultate.

Acum urmeaza proba eliminatorie. laugh.gif . Le voi folosi tot pe EUR/USD de la inceputul lui 2008 pana in momentul in care incep, dar pe un TF mai mic: 15M. Dupa asta o sa iau o pereche mai "naravasa", probabil GBP/JPY pentru ca variaza mai mult si mi se pare mai ciudatica si le voi incerca pe 1H. Sperand ca voi reusi sa calculez in procente ce profit ar aduce cele 2 strategii, le dau celor doua teste ponderi egale si vad care iese cel mai bine.

Dupa ce am gasit castigatoarea 36.gif ma apuc sa o folosesc pe bani reali si va spun ce iese. Cum vi se pare?

15 Mar 2008
Sunt un incepator, acum sunt la a 5a saptamana d trading pe bani reali. Dar si termenul asta scurt m-a facut sa inteleg niste lucruri destul de importante, pe care imi permit sa le detaliez...
-Carboon si tavi_star, nu stiu de unde atat pesimism... Tradingul imi pare un joc psihologic imbinat cu putina matematica (era un topic cu intrebarea daca ajuta o facultate cu profil economic pentru trading: nu, dar una de psihologie ar fi foarte buna).Dupa prima luna am avut profit 8%, riscand 1% si in ultima saptamana 2% din cont. Chiar daca stiam ca pe termen lung trebuia sa castig, dupa 3 tranzactii pierdute la rand la 2% risc imi pierdusem trei sferturi din ce acumulasem in 3 saptamani... incepuse o mica criza, dar a fost ok in final. Deci se poate, chiar de la inceput.
-MarcoTrader, nu te grabi. Intai, cauta un motiv pentru care vrei sa tranzactionezi. La mine a fost sa-mi dublez banii in fiecare an. Ia un cont demo, cauta-ti un sistem de tranzactionare si experimenteaza ca si cand ar fi pe bani reali. Vezi daca poti sa faci cont demo in care sa ai fix cati bani reali ai ca sa ai profit/pierdere comparabile cu ce poti obtine. Afla cat de profitabil e sistemul tau, cand nu functioneaza, cat de multe tranzactii faci fara sa te chinui sa gasesti conditiile necesare, si ce raport Risk-Reward are. Nu cat pare, nu ce-ar fi fost. Exact cat reusesti. Pe urma fa un calcul... se pare ca probabilistica functioneaza binisor.
Exemplu: ai facut 10 tranzactii si au iesit 7.. deci ai un sistem cu probabilitate 70% , macar pentru inceput..
risti 1% pentru 1.5%;
ai facut acele tranzactii intr-o luna;
Asta inseamna, cel putin teoretic, ca in fiecare luna vei castiga 7 tranzactii si vei pierde 3, adica vei castiga 10.5% si vei pierde
3%. Asta inseamna 7.5% pe luna. Deci ar fi ideal daca ai mari riscul la 2% sau ai incerca sa gasesti mai multe oportunitati daca se poate. La 10 tranzactii la fiecare 3 saptamani e iarasi ideal. Acum, cunoscand toate astea, cum poti sa-ti faci praf un cont in cateva saptamani/luni daca probabilistic vorbind in timpul ala castigi 2%/8% in functie de interval?
Cat despre sistemul de tranzactionare, nu trebuie sa fie cu nimic spectaculos. Cautand sisteme bazate pe Bollinger Bands, Awesome Oscillator (doar e awesome, nu?), Force Index, intersectii de 3 EMA-uri, am ajuns sa folosesc doar SMA50( pun envelopes la maximele/minimele la care ajunge pretul si apoi la 40% si 60% din distantele astea) si MACDHistogram. Cand pretul se retrage sub medie, cumpar/vand cu stop la 40% si target la 60% (pentru perechi care oscileaza mai ciudat, astept sa se retraga mai mult si pun stopul mai departe). Pare simplu, merge bine. Ma frig cand se inverseaza trendul, dar imi trece. Iau o pauza si urmez noul trend.
Scriu toate astea nu ca sa arat ce tare sunt eu, ci ca sa arat ca se poate! Cu putina rabdare, incredere in matematica de clasa a 7-a si in tine. Mai trebuie disciplina necesara sa urmezi un asemenea rationament si sa notezi fiecare tranzactie sa vezi ce poti invata si perfectiona. Si Voila!
2 Dec 2007
Salut. Pentru ca nu am reusit sa gasesc o incadrare pe undeva a ce vreau sa intreb, am decis sa pun aici marea mea dilema: De unde/cum pot invata MQL in conditiile in care am cunostinte de baza de C++ (cam seamana din ce-am observat) ? Sunt sigur ca mai sunt persoane care se intreaba acelasi lucru... Asadar, astept raspunsurile voastre, celor mai mari si destepti ca mine despre vreo documentatie mai bine pusa la punct prin care ati trecut candva sau explicatii cu privire la biblioteci, functii si caracteristici ale limbajului. Multumesc 65.gifS
Last Visitors

12 Nov 2008 - 23:49

19 Oct 2008 - 17:28

4 Oct 2008 - 17:31

1 Jul 2008 - 16:56

3 Apr 2008 - 19:17

Comments
Other users have left no comments for andrei_lint.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th November 2008 - 12:50 PM

Informatiile de pe vamist.com NU reprezinta recomandari de tranzactionare. Nu ne asumam niciun fel de raspundere pentru neplacerile ce pot aparea in urma folosirii acestor informatii.

Partners: Descopera lumea | Anunturi imobiliare video | E-learn.ro - Tutoriale in limba romana | Afaceri | Ziar financiar electronic | Magazine virtuale