|
Profile
Personal Photo
Rating
Options
Personal Statement
TheEconomist doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
TheEconomist
28 years old
Male
Medgidia, Constanta, Romania
Born July-20-1980
Interests
No Information
Other Information
Trading since: No Information
Statistics
Profile Views: 1,695*
Last Seen: 21st September 2008 - 07:53 PM
102 posts (0 per day)
Contact Information
No Information
fxeconomist
No Information
No Information
* Profile views updated each hour
|
Topics
Blog
Comments
Friends
My Content
30 Jul 2008
De ceva vreme caut, dar pana acum alternativele au fost cat se poate de proaste, o platforma care sa combine usurinta programarii MetaTrader cu o gama variata de active, de ce nu, si cu automatizare server.
O platforma interesanta la care m-am intors recent cu browsingul e cea a rusilor de la PFSoft , ProTrader Deocamdata pare sa fi fost implementata doar de un prime brokerage pentru clientii retail ai clientilor lor... Integral Platforma e facuta sa suporte o gama diversa de active, precum si un stil de trading mai "institutional" comparativ cu MetaTrader. Probabil o fi si motivul trecerii la MetaTrader 5... "MQL 4, MQLII and EasyLanguage Support In addition to the native ProTrader Language, ProTrader Language Builder provides complete support for the MQL 4, MQLII and EasyLanguage languages. Take your existing MQL 4, MQLII and EasyLanguage strategies to ProTrader platform, or just code in the language you are comfortable with." Puteti sa vedeti cat de bine seamana cu MetaTrader din manualul de utilizare al PTL Builder E chiar posibil ca MetaQuotes sa fie principalul competitor vizat... reuters news release Iar asta arata cat de bine s-au pus la punct cu feedul de date... ******************************************************************************** O alta platforma interesanta, gasita de Kerosen, e FxSpyder Deocamdata are API... dar se pare ca va avea si un motor de scripting, dupa cum spune aici ******************************************************************************** Si in fine, ultima pe care o stiati deja, si care e demna de interes datorita automatizarii server, StrategyRunner E confirmat doar telefonic ca se lucreaza la introducerea optiunilor... ******************************************************************************** Competitorii mai vechi stau pe loc... TradeStation a creat OptionStation ca instrument de analiza, nu automatizeaza optiuni (se pare ca e prea multa hartogaraie in backoffice pentru asta) XTrader e prea scump ca sa merite (cam 1700$ pe luna automatizarea) RANOrder tranzactioneaza numai optiuni NinjaTrader e doar pe futures...
28 Jul 2008
Am vorbit si cu Stefan, si cu Dudu tux, se pare ca a sosit timpul pentru urmatorul pas...
Demult, cand Stefan a refacut Vamistul, trecand de la vechea platforma a forumului, care avusese de suferit in urma atacului hackerului (se pierduse chiar si superba "Poveste a celor 2 pipsi" - deh Fata Morgana, am vrut s-o incerc cu mecanicii de la garaj) , am luat si eu decizia sa-mi scriu blogul in engleza ca sa marim traficul si popularitatea site-ului. A trecut timpul si eforturile au dat roade, Vamistul a devenit cea mai mare comunitate forex din tara. Dar, din pacate, toate se opresc aici. Nu cred ca mai are sens sa mergem NUMAI in directia asta. Ce avantaje avem NOI, comunitatea Vamist, din asta? Ce avantaje au cei de pe Forex-TSD sau StrategyBuilderFX ? Din punct de vedere mediatic Vamistul e din ce in ce mai izolat: ultimul articol din Wall Street, stupid, scris probabil de o incepatoare, nici macar nu aminteste de Vamist, dupa cum a comentat si Vlad. Cat despre prezenta in restul mediei de afaceri, complet nula. Se pare ca desi investim timp si efort in ... nu neaparat forex , ci piete si automatizari, acestea nu sunt recompensate sub forma unei RECUNOASTERI de catre media de afaceri. Ei bine, a sosit momentul sa luam problema in mainile noastre. Degeaba ASTEPTAM sa primim ceva de la gigantii media. Ca sa-l parafrazez pe Nicolae Iorga, COMUNITATILE NU SE DISCUTA, SE AFIRMA! Se pare ca Vamistul nu sare suficient in ochi, in ciuda eforturilor lui Stefan de a-l lista in cat mai multe directoare si siteuri. Ei bine... trebuie sa-l facem sa sara in ochi. Problema e una de continut. Vamist are un continut urias, dar tot ce e valoros in el are o importanta din ce in ce mai mica. IN OCHII NOSTRI! Un comentariu cu ce-au facut SIF-urile ieri apare in toata presa de afaceri, de la MoneyChannel la Capital si Saptamana Financiara. Dar lucruri practice, gen "cum genereaza un semnal bazat pe intersectia mediilor mobile" sau "cum se interpreteaza grila Gann", "cum se utilizeaza Fibonacci", "cum sunt recunoscute tranzactiile ca facand parte din grupuri diferite si cum li se asigneaza un comportament de piata diferit", tot ceea ce tine de aspectul practic, nu aspectul de raportare, utilizat de media de afaceri, nu mai valoreaza nimic! Poate ca ce stiu eu despre MQL4 nu valoreaza nimic, ceea ce stie Marco despre valurile Elliott nu e nimic, comentariile lui Tradelover nu inseamna nimic... pe langa ce a facut nu stiu care superbroker in ultimii 5 ani, si ce ne spune el ca s-a intamplat ieri. LUCRURILE ASTEA NU SUNT NIMIC! EI, presa financiara, au convins pe toata lumea ca EI sunt detinatorul "adevarului", ca forexul nu exista si ca noi om fi niste tampiti, poate de-aia nu aparem pe nicaieri. Trebuie sa ne ridicam in picioare si sa ne sustinem pozitia pe piata media... altfel, ei vor fi cei cunoscuti, cei platiti, cei carora le apar numele in ziar, iar noi vom ramane niste... username. Pentru ca toate astea sa aiba o importanta, trebuie SA LE FACEM IMPORTANTE! Trebuie sa schimbam continutul mediatic al Vamistului... Trebuie sa incercam, la inceput, o revista forex. Poate una pe care s-o citim numai noi, la inceput, pana nu ne e rusine cu ce producem. Cati oameni sunt ca noi? Cati oameni stiu despre piete cat stim noi? Cati programatori stiu ca poti sa cumperi si sa vinzi cu o linie de program, aparuta in revista forex intr-un code snippet ca intr-o revista de C++? Cati romani ar spune "ASTA E MARFA!" ? O revista de forex ar fi o prima incercare... cate unul dintre noi sa scrie un articol sau mai multe pe ce stie mai bine... Cititi, stergeti, modificati, pana spuneti "acum e cool". Apoi puneti-va pozele langa articol. Arata diferit, nu ? Incepe sa semene cu CurrencyTrader... Facem asta de mai multe ori, o diseminam prin e-mailuri cu linkuri de download, pana fiecare dintre noi va fi cunoscut pentru ceva... atunci vom fi "romanii din forex". Deodata, continutul, aparent fara valoare , repetat pe nenumarate posturi de forum va avea o valoare pentru fiecare dintre noi... se va adauga personalitatii noastre. Cum ar fi sa discutam sisteme de trading, programare in MetaTrader, impactul stirilor sau al pietei in general asupra unor experti pe care-i urmarim, toate astea prezentate in revista sau in format video, (cu un brush rosu trasat in jurul Account Equity ) ? Depinde de voi ce se alege din punctul asta mai departe: ori forumisti invizibili, ori editorii celei mai noi reviste de afaceri: "Romanian Forex Magazine" , "Forex Media" sau "Trader.FX()"... puteti s-o numiti cum vreti.... Atunci cand forexul nu va mai fi un hobby, ci va Personalitatea noastra, asa cum suntem vazuti de lume, cand ridicam capul mandri de ceea ce am devenit, oameni cu o identitate speciala, atat personala cat si de grup, atunci Vamistul isi va fi atins scopul.
11 Sep 2007
In ultima vreme, de cand am inceput sa studiez strategiile de arbitraj (ca am avut ce studia) , mi-am dat seama ca de unul singur nu prea se poate reusi. Fiecare vine cu ideea lui, mai mult sau mai putin nastrusnica, le incercam pe brokeri diferiti care ne lucreaza datafeedul sau executia... Nu putem reusi decat daca suntem impreuna sa aplicam strategii de arbitraj pe brokeri adevarati de futures dotati cu platforme cu executie ireprosabila. Caci una e sa incerci pe un broker obisnuit de MetaTrader care fie iti scoate un contract din functiune, fie iti intarzie executia sau face orice altceva ca sa-ti puna strategia pe butuci, si unde mai pui ca nu are automatizare la nivel de server (ai oprit MetaTrader sau a picat curentul, s-a dus si automatizarea), si cu totul altceva e sa lucrezi pe un Strategy Runner complet automat (are automatizare server, lucreaza si cand e oprit calculatorul), pe un broker care lucreaza cu futures real si cu feed Currenex pe forex, care are toate licentele la zi si strategii functionale de arbitraj, care fac bani sigur (pentru ca sunt de ARBITRAJ si pentru ca au executia corecta). Dupa parerea mea strategiile speculative nu-si au locul intr-un hedge fund, cine vrea sa le incerce poate s-o faca si de unul singur.
In ultima vreme vad si brokeri de MetaTrader care vin cu lucruri interesante, cum ar fi conturi swap free, futures (aici se pot face strategii de arbitraj care practic nici necesita automatizare - voi scrie despre ele curand) , chiar si spread zero (am aflat ca in urma unor aranjamente cu banci) - dar pentru conturi peste 20.000 USD. Eu insumi mi-as pune banutii intr-un astfel de hedge fund. Pot participa la proiectarea si implementarea strategiilor (un hedge fund n-are neaparat o strategie unica). De asemenea pot proiecta un plan de conturi, monografie contabila si aplicatie de contabilitate pentru uzul intern al fondului. Astept comentariile voastre! P.S. Daca nu raspund, dati PM.
18 Aug 2007
After discussions with Stefan we decided to open this thread for Intercross Arbitrage discussion.
The strategy can be viewed here: Evolution and principles of the Intercross Arbitrage
20 Jun 2007
Marea majoritate a noastra am ajuns in forex pentru ca , pur si simplu, asta am gasit... Am vrut un trading usor, am vrut arbitraj, hedging , dar am gasit forex... acolo unde tradingul NU e usor, unde NU poti sa faci arbitraj, unde NU poti sa faci hedging normal...
Am gasit recent un broker care permite o gama mult mai larga de strategii: WHC e un broker rus; Include forex, currency futures, metale, petrol , gaze naturale si restul de commodities , plus actiuni http://www.metaquotes.net/files/whc/whc4setup.exe (daca nu apar restul de active, click dreapta pe market watch, Show All) De curand ma chinuiam sa fac arbitrajul cash/futures cand m-a lovit deodata: AVEM PETROL... si intr-adevar, printre active, am vazut BRN (Crude Oil Brent) si CL (Crude Oil Nymex) ... diferenta de zile la scadenta era mica, activele practic echivalente... Bine, volumul unui lot probabil foarte mare (n-am vazut, caci MarketInfo pentru futures aplicat cu MODE_LOTSIZE da rezultat 1), la 0.01 loturi vine 1$/pip, destul de periculos, dar cred ca pe la 1000$ equity poate fi implementata o strategie usoara si simpla de arbitraj... The hell with forex! |
Last Visitors
Comments
Other users have left no comments for TheEconomist.
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 20th November 2008 - 03:28 PM |
Informatiile de pe vamist.com NU reprezinta recomandari de tranzactionare. Nu ne asumam niciun fel de raspundere pentru neplacerile ce pot aparea in urma folosirii acestor informatii.